SMS PODRŠKA:

Ponedeljak-Nedelja: 8-20h

TEHNIČKA PODRŠKA:

Ponedeljak-Petak: 07-15h

Tel:063/841-82-82

063/33-88-60

RAD SA KLIJENTIMA:

Ponedeljak-Petak: 07-13h

office@parabolanet.com

Video nadzor i alarmni sistemi

Preduzeće Parabola ima višegodišnje iskustvo sa savremenim i proverenim sistemima tehničke zaštite. Koriste se isključivo komponente koje zadovoljavaju propisane visoke standarde u ovoj oblasti.
U oblasti video nadzora se koriste komponente Hikvision-a i Dahua-e, dok u oblasti alarmnih sistema se koriste komponente kanadskih proizvođača Paradox i DSC.

Video nadzor

Kamere

Razvojem video čipova postalo je uobičajeno da se koriste kamere sa 2 i više Mpix, sa smart IR diodama za noćno osmatranje. Dva osnovna kućišta u koje se smešta elektronika su tzv. BULLET i DOME kućište. Kvalitet slike ne zavisi od izgleda kamere, jedino za noćno osmatranje na daljine iznad 30m potrebno je koristiti BULLET kamere sa većim brojem IR dioda.
Kamere se mogu deliti i po tome na koji način se povezuju na snimač. Postoje IP kamere, one se povezuju putem računarske mreže, i klasične kamere koje se povezuju putem koaksijalnog kabla.

Video snimači se razlikuju po tome kakve kamere će biti postavljene u sistem. Ukoliko se koriste IP kamere, u tom slučaju se postavlja NVR (Network Video Recorder) za arhiviranje snimaka, a u slučaju da se koristi klasičan sistem video nadzora, snimač je tipa DVR (Digital Video Recorder).
Količina (dužina) snimljenog materijala zavisi od kapaciteta memorijske jedinice (HDD).

Proizvođači Hikvison i Dahua imaju svoje aplikacije za Android i IOS uređaje, čime se može ostvariti pristup i daljinsko osmatranje željenog objekta.

Alarmni sistemi

Alarmne centrale

Alarmne centrale su centralni deo alarmnog sistema na koji se povezuju razni senzori i razne periferije (sirene, šifratori, komunikatori, daljinski upravljači itd.). Centrala poseduje svoj akumulator, što omogućava autonoman rad od više sati bez struje.

Postoje centrale za bežično, kao i za žično povezivanje senzora. Izbor se vrši na osnovu planiranja celokupnog sistema.

Senzori

Senzore takođe delimo po načinu povezivanja, na osnovu njihovih karakteristika, i da li su za unutrašnju ili za spoljašnju upotrebu. Bežični senzori imaju u sebi svoje baterije koje traju oko 2 godine, nakon čega je potrebno da budu zamenjene.

U protivprovalne sisteme mogu se uvrstiti i senzori za dim, vodu, i razne gasove koji ne koštaju mnogo, a mogu biti od velikog značaja i koristi.